Сутерен.мк

Казна затвор за ширење на коронавирусот!

Судот во Виетнам изрекол казна затвор од пет години на Ле Ван Три (28), затоа што го пренел коронавирусот на други прекршувајќи ги строгите мерки на карантинот!

Три, кршејќи го правилото од 21 –дневен карантин, заразил осум луѓе, од кои еден починал од последиците на заразата, после едномесечно лечење.

Повеќе на ALJAZEERA…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *