Сутерен.мк

Година на Змејот

Стаорец
(родени: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020 година)

Добри вести за сите Стаорци. Тие добро се согласуваат со Змејот и тоа значи дека дел од таа митска среќна прашина ќе им биде подарена. Црната ќе биде среќната боја на годината за Стаорците. Среќата може да дојде особено на работното место, но за да течат позитивни вибрации во љубовниот живот на Стаорците, треба да се погрижат и тие да одржуваат комуникација. Слушајте, слушајте и потоа слушајте уште малку – и партнерите и потенцијалните пријатели.

Бивол
(родени: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021 година)

Бавно, но сигурно – тоа е стапката на напредок што Биволите ќе ја видат на дело во 2024 година. Но, има добар напредок. Целата напорна работа од 2023 година ќе доведе до финансиски придобивки оваа година – година во која исто така е клучно да се балансира работата и домашниот живот. На домашен план ќе има мир и спокој, сè додека овие рамнотежи се држат под контрола. Инаку, среќните бројки за Биволите годинава се 1 и 4.

Тигар
(родени: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022 година)

Ова може да биде конкурентна година за тигрите на работното место, кои ќе мора да работат повеќе за да преговараат за некои пречки на работа. Финансиите, сепак, ќе бидат сигурни, бидејќи Тигрите ги анализираат заштедите и портфолијата. Најдете време да ги анализирате и вашите пријателства и врски, за да бидете сигурни дека тие се позитивна сила, а не негативна. Среќните бои на Тигрите оваа година се сината и сивата, додека жолтиот крин е прогласен за цвет што им носи среќа на Тигрите.

Зајак
(родени: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023 година)

Извинете, Зајачиња, но можеби не е најдобрата година за вмрежување, промоции или лична комуникација. Сепак, годината дава идеална можност да најдете смиреност и да се фокусирате на внатрешниот мир. Зајаците се познати по тоа што се брзи, прилагодливи и паметни. Користете ги овие атрибути за да преговарате за кривините на патот и новите траектории што се појавуваат; и запомнете: среќните бои на Зајаците оваа година се црвена, розова, виолетова и сина.

Змеј
(родени: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024 година)

Ова ќе биде Година на Змејот и многумина веруваат дека раѓањето во Годината на Змејот е најдобриот можен исход за една личност. Славата и богатството доаѓаат на патот на Змејовите во 2024 година, особено кога се опкружени со среќните бои на среброто и златото. Иако Змејовите може да искусат неколку пречки на патот до нивните желби, генерално, ова е добра година за бракови, бебиња и нови работни места.

Змија
(родени: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 година)

Интелигенцијата и приспособливоста на Змиите добро ќе им дојде оваа година. Подгответе се да бидете флексибилни; доаѓа промена. Но, ако сте внимателни на промените на работното место и колегите, може да најдете начин да откриете нови успеси во светот што се менува. На Змиите им се советува да бидат флексибилни во комуникацијата со своите најблиски. Ова не е време за тврдоглавост. Сепак, време е да се увериме дека ослободувањето од стрес е приоритет и да запомниме дека среќните броеви на Змијата се 2, 8 и 9.

Коњ
(родени: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 година)

Се чини дека ова е добра година за родените во Годината на Коњот. Познати по нивното енергично расположение, Коњите ќе можат да го забрзаат темпото во 2024 година, бидејќи може да доживеат бројни напредоци во кариерата или промени. Надвор од работа, Коњите треба да ја негуваат својата помирна страна, што ќе доведе до среќа и дома. Може да се појават повремени здравствени проблеми, но генерално се верува дека тоа е година на позитивност и просперитет за Коњите. Среќни бои? Оваа година се жолта и зелена.

Овца
(родени: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015 година)

Овцата или козата – друго животно што го претставува овој дел од кинескиот зодијак – може да се радува на периоди на затишје помеѓу подеми и падови. Кога работите изгледаат лошо, на овците им се советува да внимаваат на нивните финансии. Но, кога плимата ќе се смени, на патот на Овците доаѓаат бројни можности за зголемување на приходите. Откако ќе ги доживеат овие подеми и падови, овците ќе уживаат во мир со своето семејство во 2024 година. Држете се до 2 и 7 кога барате среќни броеви и купувајте каранфили за да привлечете дополнителна среќа.

Мајмун
(родени: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016 година)

Мајмунот одлично се сложува со Змејот, кој испраќа поволни сигнали до родените во Годината на Мајмунот. Можеби Мајмуните повремено ќе треба да им покажат на своите шефови дека се драгоцено богатство за да се уверат дека се ценети, но кога ќе го направат тоа, ќе биде добра година на работа. Односите најверојатно ќе останат стабилни; нема големи подеми или падови. Сепак, ова им остава време на Мајмуните да работат на себе и можеби да усвојат нова вештина. Бројките за кои се вели дека им носат среќа на мајмуните оваа година се 4 и 9. Се верува дека хризантемите се среќни цвеќиња за овој знак.

Петел
(родени: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017 година)

Петлите се храбри и совесни, но понекогаш малку скршнуваат на дивата страна. Затоа Петлите понекогаш треба да бидат малку внимателни и да внимаваат да не газат на туѓи прсти на работа или дома. Петлите треба да им дадат можност на оние околу нив да успеат да постигнат зголемено блаженство во сите сфери на животот. Не е време за големи финансиски ризици, но со внимателно вложување ќе бидете во ред. Црвената е бојата за која се верува дека им носи среќа на Петлите оваа година.

Куче
(родени: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018 година)

Кучињата може да имаат година полна со подеми и падови. Трпението и лојалноста се атрибути кои ќе им помогнат на Кучињата да постигнат успех во текот на годината, што може да доведе до зголемување на богатството. Сепак, тој финансиски успех може да дојде полесно од успехот во врската. Држете ги двете уши отворени кога разговарате со саканите и кога ви се потребни среќни бројки, потпирајте се на 3, 4 и 9. Кучето е познато по тоа што е искрено и ова е клучна година за да ја одрази таа карактеристика.

Свиња
(Родени: 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

Оваа 2024 година ќе биде година на можности за вас. Вашето искуство и талент ќе бидат многу барани меѓу вашите колеги и наскоро ќе донесат признанија и привилегии. Бидете љубезни и дарежливи кон другите. Во тешки ситуации, не обидувајте се да одите против ветрот – подобро е да ја чекате секоја бура. Вашата креативност ќе ви помогне да се прилагодите на променливите услови и ќе бидете многу блиску до постигнување голем успех.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *