Сутерен.мк

Дали сте чуле дека…

• Според здружението на вампирите кое постои во Атланта, САД, најмалку пет илјади луѓе во Америка се изјаснуваат како вампири!

• Од 16 до 18 век, ананасот бил многу ретка билка и во споредба со денешната вредност на парите, во тој период за еден ананас се плаќало помеѓу пет и десет илјади долари!

• На поларните мечки им смрдат нозете!

• Првиот смајли, наречен уште и емотикон што покажува лице на жолто насмеано човече, се појавил во 1963 година во САД. Го нацртал извесен Харви Р. Бол, вработен во едно осигурителна компанија, бидејќи требало да ги насмее вработените во фирмата и да ја зголеми нивната работна способност.

• Лубеницата е растение од семејството на тикви, значи – зеленчук. Потекнува од тропска Африка, а се одгледува речиси во целиот свет.

• Којот, називот за степски или прериски волк кој изгледа пола како пес, а пола како лисица, настанал од астечкиот назив – којотл.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *