Сутерен.мк

Дијаманти за Гинис

Индиската компанија за производство на накит „СВА дајмондс“ е нов гинисов рекордер за вградување на најмногу дијаманти во еден прстен.

Нивното спектакуларно скапоцено парче има 24 679 дијаманти и со дизајнот потсетува на печурката буковка.

„Буковката е симбол на бесмртноста и долговечноста“, изјавил Абдул Гафур Анадијан, генералниот директор на компанијата.

Прстенот е тежок 340 грама, а неговата вредност е проценета на 95 243 долари.

Извор…       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *