Сутерен.мк

Д-р Пановски: Не ги малтретирајте прележаните!

Микробилогот, проф. д-р Никола Пановски ги повикува здравствените власти да не ги малтрерираат прележаните со Ковид-19:


„Последен апел до здравствените власти. Не ги малтретирајте прележаните, дајте им 12 месеци рок да се вакцинираат, дајте им сертификат. До сега за 18 месеци од почетокот на пандемијата починале пет лица претходно прележани, а за шест месеци од вакциналната кампања кај нас починале скоро 200 комплетно вакцинирани.

Министре Филипче и премиеру Заев, уште ли верувате дека вакцината штити подобро од природното прележување? Извинете се и сменете ги ’врвните експерти’ кои ве убедија во таа глупост. Користете ги вакцините разумно за здравје, за имунитет, не ги потценувајте вакцините, тие не заслужуваат да се вбризгаат со исклучива цел за добивање аусвајс.“

Повеќе на Окружење.нет…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *