Сутерен.мк

Елизабета Втора и „Вог“

Кралицата Елизабета Втора е на насловната страница на априлското издание на британскиот „Вог“, кој и оддава почит за нејзиното 70-годишно владеење.

На насловната страница е искористена фотографија од кралицата направена во раните години на тронот, на која се гледа како ја носи дијадемата на Џорџ Четврти.

Изданието има две верзии, а во втората на насловната е актерката и модел Ања Тејлор Џој, која носи реплика на круна обложена со бисери.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *