Сутерен.мк

За камшикот

Зошто се слуша пукот кога ќе замавнеме со камшикот?

Врвот на камшикот може да постигне брзина и од илјада километри на час, што е блиску до брзината на звукот. Пукотот што го слушаме всушност е минијатурен пробив на звучниот ѕид. Ете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *