Сутерен.мк

За лажно породување – на психијатрија!

Откако неодамна во светските медиуми се прошири приказната за жена од Јужна Африка, која тврдеше дека родила 10 бебиња, се покажа дека станува збор за измислица.

https://suteren.mk/%d1%98%d1%83%d0%b6%d0%bd%d0%be%d0%b0%d1%84%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%82%d0%be%d1%80%d0%ba%d0%b0/

Измислицата на Госијаме била откриена откако владини претставници спровеле истрага и дознале дека лекарите од околната болница не забележале породување со десет бебиња.

Според истражителите, „утврдено е и дека таа не е воопшто бремена“, кога било во последно време. Ситоле сега е во психијатриска болница под надзор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *