Сутерен.мк

Знаете ли кои сме ние?

Дали знаете кои сме ние?
* Ние сме оние кои ќе постигнат релевантност во уметноста.
Дали знаете кои сме ние?
* Ние сме оние на кои нема да им одредувате задачи и активности.
Дали знаете кои сме ние?
* Ние сме оние кои потсетуваат дека да се биде силувана не е срамота.

Дали знаете кои сме ние?
* Ние сме оние кои потсетуваат дека да се биде силувач е злостор.
Дали знаете кои сме ние?
* Ние сме оние кои сфаќаат дека многу жени не се во состојба да пружат отпор.
Дали знаете кои сме ние?
* Ние сме оние кои сфаќаат дека силувањето не е проблем само на жените.
Дали знаете кои сме ние?
* Ние сме оние кои сфаќаат дека, ако сте дел од проблемот, мора да бидете и дел од решението.
Дали знаете кои сме ние?
* Ние сме оние кои сфаќаат дека никој не може сам да успее.
Дали знаете кои сме ние?
* Ние сме оние кои не се горди на незнаењето и апатијата.

Дали знаете кои сме ние?
* Остајте, не морате да одговорите, јас само ве потсетувам дека подржувањето на жените не значи дека сте предавници на сопствениот вид иако, ве учеле дека сте.

Накусо, истражете од каде му е стравот на мажот да осуди други мажи, но преправајте се дека не сум ви го кажала тоа јас, што па жена вас ќе ве советува.

Извор: Инстаграм профилот на Јелена Ѓурѓевиќ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *