Сутерен.мк

Знаци дека сте постојано под стрес

Се почесто и се повеќе луѓе се нервираат и кога треба и кога не треба, и заради мали и големи работи и се чини дека стресот станал дел од секојдневниот живот на мнозинството возрасни луѓе. Ова се знаците дека сте под постојан стрес…

 • Уморни сте иако, доволно спиете.
 • Често имате кошмари.
 • Имате намален либидо.
 • Повремено добивате температура, малку повеќе од 37 степени.
 • Се потешко ви е да работите под притисок и да се соочувате со други стресни ситуации.
 • Имате проблеми со варењето на храната.
 • Значајно ви е ослабена концентрацијата.
 • Претерувате со некои навики – пушење, пиење, јадење…
 • Имате проблеми со меморијата.
 • Честопати срцето забрзано ви работи.
 • Немате редовен менструален циклус, а симптомите на предменструалниот синдром ви се поизразени.
 • Не можете да функционирате без кафе или енергетски пијалоци.
 • Се почесто имате главоболки, а особено кога ќе ви се натрупаат обврски.
 • Нагло ви е зголемен или намален апетитот.
 • Се помалку имате трпение за луѓето околу себе.

Извор…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *