Сутерен.мк

Илјадници педофили во француската католичка црква!

Независната комисија докажала дека во католичката црква на Франција од 1950 година до денес имало минимум 3 200 педофили!

Истражувањето, кое во целост ќе биде објавено во вторник, го водеше Жан Марк Сове и е под покровителство на Бискупската конференција на Франција, а е иницирано од 2018-та и содржи 2 500 страници на податоци, информира дека има над десет илјади жртви!

Комисијата во својот обемен труд ги открива и инситуционалните механизми кои им овозможиле на педофилите да останат внатре во Црквата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *