Сутерен.мк

Импресивни скулптури

Јужноафриканскиот уметник Даниел Попер својата прва американска изложба ја имаше во паркот „Мортон арборетум“ во државата Илиноис.

Направени од бетон армиран со стаклени влакна, дрво, фиберглас и челик, скулптурите кои се високи 0д 4,5 до 8 метри, делуваат навистина импозантно, но што е уште поважно, оставаат длабок емотивен впечаток кај набљудувачот.

Тие на оригинален начин покажуваат женски фигури со различни мотиви поврзани со дрвјата…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *