Сутерен.мк

Каде „гледаме“ додека спиеме?

Обично нагоре. Мускулите на окото во текот на сонот се опуштаат и тогаш доаѓа до вртење на очните јаболка над вообичаената положба, што во науката е познато како Белов феномен.

Секако, при забрзаното движење на очите додека сонуваме, тие се вртат на сите страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *