Сутерен.мк

Каде живеат најбогатите луѓе?

Најбогатите луѓе на светот живеат во Белгија.

Швајцарската банка УБС го објави својот годишен извештај за богатството, според кој Швајцарците имаат најголеми финансиски средства по глава на жител.

Најголемото медијално богатство – чиј износ половина од луѓето имаат повеќе, а половина помалку пари, го имаат – Белгијците.

Пет од десетте најбогати земји по просечно богатство се во Западна Европа, вклучувајќи ги Данска, Норвешка, Холандија и Белгија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *