Сутерен.мк

Каде се умира при правење селфи?

Според една студија направена помеѓу октомври 2011-та и ноември 2017 година, најмалку 259 луѓе ги загубиле животите на опасни места, само поради добра фотографија. Според статистичките податоци, тоа се претежно мажи на возраст од 20 до 29 години.
Само минатата година 24 смртни случаи поради селфи биле регистрирани веднаш по укинувањето на ограничувањата за движење на корона вирусот.

Поради алармантни податоци, авторите на студијата решиле да покренат иницијатива за „области без селфи“ и на тој начин да ги обележат најопасните точки на фотографирањето.

Ел Каминито дел Реи, Шпанија

Ѓаволски базен, Замбија

Кјерагболтен, Норвешка

Преикестолен, Норвешка

Тролтунга, Норвешка

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *