Сутерен.мк

Како изгледа фабриката на Тесла?

Тесла конечно ја отвори својата огромна фабрика во Берлин. Тоа е првиот производствен центар на производителот во Европа, а целата инвестиција чинеше околу пет милијарди евра.

 

За да го прослави отворањето и почетокот со работа, Тесла овозможи тура низ нивната најнова фабрика преку видео објавено на нивниот Јутјуб канал. Видеото кое го објавија е направено со дрон.

Видеото…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *