Сутерен.мк

Како навистина изгледа виножитото?

Пилот од спасувачка екипа од Австралија го снимил виножитото од авион и открил дека оваа појава не е во форма на лак, туку всушност – полн круг.

Многумина се изненадени кога дознаа еден помалку познат факт за виножитото. Многу луѓе не знаат дека виножитото се протега надвор од полукружниот лак што го гледаме од земјата.
Дали знаевте дека виножитата се всушност полни кругови? Обично го гледаме само лакот затоа што земјата и хоризонтот го блокираат остатокот од кругот – стои во описот на сликата на Фејсбук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *