Сутерен.мк

Кои навики ги практикуваат среќните парови?

„Со текот на времето, дури и најстрасните врски стануваат рутина. Настапува реалноста, пропуштањето работа е резервирана за вистински болести, а ако останете будни до доцна, тоа е поради излегување, немирно бебе или работа. Паровите живеат заедно и си ги извршуваат своите обврски, а нивната врска станува секундарна“, објаснува психологот и советник за парови Џенев Кадел.

Кадел откри три едноставни навики кои можеме да ги додадеме во нашите рутини. Тврди дека среќните и силните парови ги практикуваат овие навики неделно:

1. Направете ја интимноста ваш приоритет

„Ова е очигледно, но луѓето забораваат да бидат интимни. Не дозволувајте љубовниот живот да ви исчезне поради ништо друго. Бидете интимни. Тоа е добро за вашата врска“, советува психологот.

2. Уживајте во заеднички оброк

Покрај интимноста, Кадел ја истакна важноста од споделување оброк. „Кафе, какао, чај — изберете што било, но правете го тоа секој ден, дури и ако е само пет минути наутро. Направете го тоа секојдневна навика и ќе ви даде можност да се поврзете, макар и на кратко“, објасни таа.

3. Оставете му романтична порака на партнерот

„Ако имате различни распореди и не можете да поминувате време еден со друг наутро, оставете си пораки. Потребни се неколку минути за да напишете нешто и да му го оставите на партнерот. Плус, кој не сака да добива рачно напишани љубовни белешки “, заклучи Кадел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *