Сутерен.мк

Кои се фазите низ кои поминува секоја врска?

Кога ќе заврши првата фаза на силни емоции, многу врски прекинуваат, бидејќи добар дел од паровите не успеваат да ја поминат втората и третата фаза од врската

1. Бајка

Периодот на заљубување изгледа како вистинска бајка. Цвеќиња, свеќи, држејќи се за рака, се чини дека го најдовте партнерот од вашите соништа. Буквално принц од бајка, иако не на коњ, туку во автомобил.

2. Презаситеност

Тоа е периодот кога ги вадите розовите очила и почнувате да го оценувате партнерот, неговите зборови и постапки, без никакви илузии. Дали тој навистина е херој на вашиот роман?

3. Отрезнување

Со вадењето на розевите наочари, ја губите илузијата што долго време го поттикнуваше вашето романтично расположение. Понатаму, постојат две опции за развој на настаните: или парот ќе се распадне поради внатрешни конфликти или партнерите почнуваат да се прифаќаат едни со други какви што се.

4. Трпение

Трпението е фаза кога правите компромиси со партнерот, покажувате мудрост и се навикнувате на тоа.

5. Почит

Јасно ги разбирате и прифаќате вашите улоги во врската и почнувате да се однесувате еден кон друг со најголема почит.

6. Пријателство

Пријателството е период кога партнерите се зближуваат еден со друг. Веќе сте доживеале многу и целосно се познавате и разбирате.

7. Вистинска љубов

Откако ќе ги поминете сите претходни фази вие и вашиот партнер ги достигнувате вистинските чувства. Вашата врска сега е практично нераскинлива.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *