Сутерен.мк

Конечно, убави вести!

После 80 години во прифатилиштето за слонови Пинавала во Шри Ланка, на 31 август се окотија слончиња – близнаци!

Како што пишува агенцијата Ројтерс, мајката е 25-годишната слоница Суранги, а татко 17-годишниот слон по име Панду.

Според податоците само еден отсто од слониците раѓаат близнаци и тоа дивите африкански слоници, така што, ова породување е вистински ексклузивитет.

Во текот на животот слониците носат на свет четири до пет младенчиња, а бременоста кај некои видови трае и по 22 месеци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *