Сутерен.мк

Кој е најинтернет народ?

Интернетот е се повеќе важен во последниве години, а особено минатата, по избивањето на пандемијата со ковид – 19 и мерките што се преземаа против неа.

Според истражувањето на Еуростат, во 2020 година интеретот најмногу го користеле во Данска, која има 99 отсто „интернет писмена“ популација, а по неа следат Луксембург и Шведска, Холандија, Финска…

„Најнеписмени“ во овој сегмент се Бугарите, а нешто подобри од нив се Хрватите и Грците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *