Сутерен.мк

Кој е синот на Чарлс и Камила?

Сајмон Доранте-Деј (56) со години тврди дека е син на кралот Чарлс Трети и Камила Паркер Боулс, откако изјави дека тоа што принцот Вилијам го добил името Принц од Велс е „шлаканица во лице“

Тој дури вели дека разговарал со многу адвокати за начините како да се покрене случај против новиот крал и кралица.

ДНК тестирањето би можело да биде поблиску од очекуваното, а неговиот правен тим вели дека не гледаат „никаква причина“ зошто Доранте-Деј да одбие ДНК тест.

-Имаше расправија меѓу судијата, мене и неговиот адвокат за правниот статус на Чарлс и дали монархот е заштитен со закон или е над законот. И одговорот на тоа беше не – тие ми рекоа дека не гледаат причина зошто Чарлс и Камила и нивното семејство треба да бидат над законот. Така, тој аргумент веќе беше решен, изјави Доранте-Деј.

-Многу луѓе беа загрижени дека кога Чарлс ќе стане монарх, тоа ќе му наштети на мојот случај. Но, тоа нема да направи никаква правна разлика, сè уште се одвива на ист начин, додаде Доранте-Деј, кој јасно стави до знаење дека ќе се врати на суд за да направи ДНК тест што може да докаже дека е крвно сродство со кралот на Велика Британија. .

-Тешко е да не се сфати назначувањето на Вилијам од страна на Чарлс за принц од Велс како нешто друго освен шлаканица. Не сакам да се чувствувам така, но се чувствувам. Мислам дека најмалку што може да направи Чарлс е да ми даде одговор – признај ме. На Вилијам му дава таква титула, па каде е мојот одговор? Каде е мојот ДНК тест? Ако не си ми татко, докажи дека не си, рече тој.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *