Сутерен.мк

Креаторот на биткоинот е се побогат и се помистериозен!

Во средината на април, креаторот на мрежата Биткоин, Сатоши Накамото влезе во топ 20 најбогатите милијардери во светот, но откако цената на биткоинот падна, богатството на пронаоѓачот опадна!

Оваа недела, Накамото уште еднаш им се придружи на првите 20 најбогати луѓе на лицето на земјата. Последен пат, Накамото ја зазеде 19 -та позиција, и овој пат, пронаоѓачот на Биткоин сега е 20 -та најбогата личност (и) на планетата.
Она што е прилично неверојатно е дека еден од 20 -те најбогати луѓе во светот е мистериозниот пронаоѓач на Биткоин. Лице или група луѓе кои допрва треба да потрошат од крипто – средства во вредност од 60,9 милијарди долари. Некои луѓе претпоставуваат дека Накамото можеби починал и затоа пронаоѓачот никогаш и никогаш нема да го потроши складиштето од 1 милион монети собрани кога креаторот ја започна БТК мрежата. Сепак, Накамото можеби е се уште жив и може да има пристап до овие богатства.

Пронаоѓачот на Биткоин се уште треба да ги достигне двајцата најбогати луѓе во светот, вклучувајќи ги Илон Маск и Џеф Безос, соодветно. Според листата на милијардери во реално време, Маск има богатство од околу 214,8 милијарди долари, а Џеф Безос поседува околу 197,8 милијарди долари. За да се надмине нето вредноста на Маск, еден БТК ќе треба да се процени на над 215 илјади американски долари по единица. Ако БТК достигне 100 илјади американски долари оваа година, пронаоѓачот на Биткоин ќе биде во топ 10 најбогатите личности, веднаш до Ворен Бафет и Мукеш Амбани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *