Сутерен.мк

Мал историски калеидоскоп

„Македоника литера“ неодамна ја објави книгата „Мал историски калеидоскоп“ од Невен Радически, која претставува збирка од седум текста и два историски документа.

Во нив се обработуваат и се разгледуваат различни прашања и теми, претежно поврзани со македонското поблиско историско минато.

Невен Радически (1979) е доктор по историски науки и работи во Институтот за национална историја во Скопје, каде што и магистрирал.

Се занимава со проучување на најновиот период од историјата на македонскиот народ, односно на периодот од создавањето на современата македонска држава до нејзиното осамостојување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *