Сутерен.мк

Матуранти

Фејсбук с(р)еќавања…

****

Вие, што им посакувате на матурантиве, добредојде во светот на возрасните – ги благословувате или, колнете!?

****

И, така, моето дете ќе раскажува: „ Мајка ми се роди во еден недефиниран систем, живееше во транзиција, а последниот дел од својот живот, го помина во – преиспитување.“

И, кога мајка ви ви вика: „Да ти даде Господ дете исто како тебе!“, знаете дека ве колне, нели!?

****

Зошто никој, никогаш не вели, кога ќе му се роди дете:„ Боже, со што заслужив да имам толку совршено дете!?“
А сите до еден, кога нешто е вон шините, велат:„ Боже, со што ја заслужив оваа казна!?“

****
До младиве, кои мислат дека го редефинираат светов:
– Ниту сте подобри, ниту полоши од мојата генерација. И ние бевме подеднакво неуки и се ни беше одбојно.
Разликата е што нас, никој не не слушаше.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *