Сутерен.мк

Мердок најде нова сопруга, пак

Руперт Мeрдок едноставно не може да остане сингл. Помалку од една година по разводот од манекенката Џери Хол, 92-годишниот магнат на Фокс повторно слуша свадбени ѕвона. Тој се сврши со Ен Лесли Смит, 66-годишна полицајка од Сан Франциско.

Според озборуваната колумнистка Синди Адамс, идната сопруга на Мeрдок претходно била во брак со Честер Смит, кантри пејач , како и директор на радио и ТВ кој почина во 2008 година. Портпарол на Мeрдок ја потврди свршувачката за Вариетѕ.

Адамс известува дека двајцата се поврзале поради нивното заедничко знаење за медиумскиот бизнис, како и поради фактот дека таа некогаш имала лозје, а тој сè уште има.
Ако се венчаат, тоа ќе биде петти брак за Мeрдок. Хол, модел и актерка, беше во брак со Мeрдок шест години. Покрај Хол, Мeрдок претходно беше во брак со Венди Денг од 1999 до 2013 година; Ана Марија Торв од 1967 до 1999 година; и Патриша Букер од 1956 до 1967 година.

Мeрдок е претседател на Fоx Corporation, кое ги контролира Fox Broadcasting, Fox Sports, Fox Business и Fox News. Како шеф на News Corporation, тој е сопственик и на New York Post, покрај Wall Street Journal, The Sun и издавачот на книги Харпер Колинс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *