Сутерен.мк

Минијатурна крава за Гинис

Во Бангладеш изгледа се роди најмалата крава во светот!

Минијатурната крава е висока 51 сантиметар и тешка е 26 килограми со што најверојатно ќе влезе во Гинисовата книга на рекорди.

Досегашната ваква титула ја држеше кравата Маникијам од Индија со 61 сантиметри висина, која влезе во Гинис во 2014 година.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *