Сутерен.мк

Модифицирање на Спутник V

Александар Гинсбург, директор на рускиот Национален истражувачки центар за епидемиологија и микробиологија Гамалеја, рече дека клиничките испитувања на нивната вакцина, која содржи протеини од неколку соеви на коронавирус, би можеле да започнат на почетокот на следната година.

Руските истражувачи од центарот на Гамалеја потврдија дека ја модифицирале својата вакцина против коронавирусот Спутник V, со цел да биде поефикасна против делта варијантата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *