Сутерен.мк

Морничави згради

Од којзнае која причина, светот е полн со архитектонски зданија од кои луѓето ги лазат морници. Ваквите конструкции ги инспирирало корисниците на платформата Редит да направат група „Зли згради“ во која секојдневно се објавуваат нови примери на застрашувачки градежни дизајни.

Црквата Халгримур во Рејкјавик
Поранешен истражувачки центар во Берлин
Капела во Лаприда, Аргентина
Мост во Валмијера, Летонија
Музејот Риверсајд во Глазгов
Нацистички бункер на островот Гернзи
Пожарна во Марграјд, Италија
ТВ кула во Прага
Храмот Ван Самфран во Бангкок
Зградата Понте Сити во Јоханесбург

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *