Сутерен.мк

Мотивациони пораки што функционираат

Пораките што следат подолу се своевидна мантра за успешно вежбање, но многумина тврдат дека тие вршат работа во секој сегмент од животот. Вреди да се проба…

  1. Почни веднаш. Искористи го она што го имаш. Направи се што можеш.
  2. Најдобрите работи не се случуваат на оние кои остануваат во својата зона на комфорот.
  3. Цел без план е само уште една (неисполнета) желба.
  4. Не запирај кога ќе се умориш. Запри кога вежбата е готова.
  5. Не им зборувај на другите за своите соништа. Почни да ги исполнуваш и ќе ги видат самите.
  6. Изговорите не носат резултати, туку само посветената работа.
  7. Работите не стануваат полесни сами од себе, туку ние учиме да се справуваме подобро со нив.
  8. Подобро е да се биде релултат на своите одлуки, отколку резултат на екстерни околности.
  9. Ништо нема да се смени, додека самите не смениме нешто.
  10. Одличните резултати не бараат совршенство.

Извор…        

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *