Сутерен.мк

Најголемиот брод за крстарење

Новиот крстосувач тежи 250 800 тони и има повеќе од пет проценти поголем волумен од популарниот „Оасис“, што го прави најголемиот брод за крстарење во светот. Долг е повеќе од 365 метри и е подолг за три метри од „Чудото на морињата“, моментално најголемиот брод во светот.

Со најголемиот воден парк и првиот бесконечен базен на брод за крстарење, првиот брод „Икона на морињата“ од класата „икона“ ќе исплови во јануари 2024 година. Ќе има и водопад висок 16 метри, ѕид за качување, првиот бар за пливање и сопствен „Централ парк“, кој е инспириран од познатиот урбан парк во Њујорк.
Овој луксузен суперброд ќе биде отворен за резервации од следниот вторник.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *