Сутерен.мк

Најнаселени градови

Според најновите податоци на сајтот World Population Review кој секоја секунда ја брои светската популација, вака изгледа листата од десет градови со најмногу жители:

  • Токио – 37 435 191 жители
  • Делхи – 29 399 141 жители
  • Шангај – 26 317 104 жители
  • Сао Паоло – 21 846 507 жители
Мексико Сити
  • Мексико Сити – 21 671 908 жители
  • Каиро – 20 484 965 жители
  • Дака – 20 283 552 жители
  • Мумбаи – 20 185 064 жители
  • Пекинг – 20 035 455 жители
  • Осака – 19 222 665 жители

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *