Сутерен.мк

Најсмешната фотографија на животни

Фотографија на кенгур кој свири воздушна гитара е прогласена за најдобра на годинашниот избор на најсмешна фотографија на животни, а снимена е од Џејсон Мур на периферијата на Перт, главниот град на Австралија.
На годинашниот натпревар биле пријавени над 1.800 фотографии од 85 држави.

Овие награди беа востановени во 2015 од британските фотографи Пол Џојнсон-Хикс и Том Сулам, со цел да промовираат заштита на дивиот свет.

Ова се некои од финалистите годинава:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *