Сутерен.мк

Најсмешните животни во 2021-ва!

И покрај ограничувањата заради пандемијата повеќе од седум илјади фотографии пристигнале на фото-конкурсот Comedy Wildlife Awards!

Натпреварот избира најсмешни фотографии на диви животни и се објавува од 2015 година, а целта му е промовирање на заштитата на загрозените врсти и живеалишта на дивите животни.

Оваа година фокусот на конкурсот беше спасување на дивите орангутани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *