Сутерен.мк

Неверојатниот подвиг на еден пингвин!

Пингвин стигнал до брегот на Нов Зеланд, 3000 километри далеку од своето природно живеалиште на Антарктик. Реткиот аделиски пингвин изгледал изгубено кога бил забележан од локален жител и крвните тестови што му биле направени утврдиле дека е малку ослабнат и дехидриран.

Ова е само трет ваков случај регистриран досега, по оние во 1962 и 1993 година.
Откако закрепнал, пингвинот бил пуштен на безбедна плажа на која нема кучиња.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *