Сутерен.мк

Неверојатни минијатури

Јапонскиот уметник Татсуја Танака (Инстаграм профил: @tanaka_tatsuya) со години создава фасцинантни диорами, користејќи за нив од шпагети, паричници, салати… до суши, козметички производи, фото-апарати…

Главни улоги во овие негови забавни минијатурни сцени имаат фигуринките на луѓе кои „се капат, пеглаат, обработуваат земја, планинарат…“

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *