Сутерен.мк

Нежноста е највисоката форма на љубов

Љубовта во која нема нежност и наклонетост не е љубов, туку само заедница на двајца луѓе

Секој нежен збор, гест и прегратка, полни со наклонетост, тие се одраз на вистинската љубов. Не сме сите способни да покажеме нежност кон саканите, но можеме да научиме да го правиме тоа, но само кога знаеме во себе дека сме со вистинската личност.

Потребна е одредена доза на спокојство и мир за да уживате во нежноста на прегратката и искрената љубов. Потребна е подготвеност да се сака, да се ужива во секој миг со саканата личност и да се дава, наместо да се бара.

Нежноста поместува ѕидови, бариери, ограничувања, себичност и ги спојува срцата на луѓето кои се сакаат и кои припаѓаат заедно. Нежноста не може да се реализира без внатрешен мир, емоционална зрелост и самоспознавање. Дури и страсната љубов бара нежност.

Кога луѓето разменуваат нежности, тие се предаваат еден на друг, прифаќајќи ја ранливоста на едни со други. Нежноста е најмоќната врска што постои за негување силни и здрави врски.

Тоа е исто така најважната форма на емоционална поддршка. Сето ова ни покажува дека нежноста треба да биде присутна во сечиј живот, бидејќи љубовта и грижата се знаци за правилен емотивен раст. Да се ​​даде дарот на нежност бара и ранливост и храброст бидејќи нè принудува да ја откриеме нашата вистинска природа и без страв да ги споделиме сите наши емоции со саканата личност.

Нежноста е вистински дар за оние кои ги сакаме, но и оние кои нè сакаат нам.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *