Сутерен.мк

Никогаш откриени гробови

Големи потраги по гробниците за некои од најпознатите историски личности се уште траат. Тие се мистерија и понатаму, без разлика на разно-разните шпекулации што повремено доминираат за нив во јавноста.

Кога пред деценија, археолозите потврдија дека под еден паркинг во Лестер се наоѓа гробот на англискиот крал Ричард Трети, можеше конечно, да се стави точка на повеќедецениската потрага по еден од најбараните гробови на светот!

Меѓутоа, за подолунаведените личности, се уште се нема абер за истото…

Клеопатра – немаат поим!

Александар Македонски – немаат поим!

Атила Хунски – немаат поим!

Џингис Кан – немаат поим!

В.А. Моцарт – немаат поим!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *