Сутерен.мк

Новата Мис Буенос Аирес има 60 години

Алехандра Родригез, 60-годишна адвокатка и новинарка, ги скрши стереотипите и влезе во историјата како новокрунисана Мис Буенос Аирес.
Адвокатката влезе во историјата како првата 60-годишна жена што добила такво признание, што означи значајна промена на изборите за убавина.

Победата на Родригез претставува значајна пресвртница во предизвикувањето на старосните норми и редефинирањето на стандардите за привлечност на општеството. Таа можеше да учествува поради новите прописи кои ја елиминираа старосната граница која, од основањето на натпреварот во 1958 година, дозволуваше учество на жени од 18 до 28 години. Во моментов, според новите прописи, единствен услов е да сте полнолетни.

По победата, Родригез ја изрази својата голема радост што беше избрана да ја претставува оваа нова парадигма на натпреварите за убавина.
„Воодушевена сум што можам да ја претставам оваа нова парадигма на натпревари за убавина, бидејќи отвораме нова фаза во која жените не се само физичка убавина, туку и уште еден збир на вредности. Јас сум првата од оваа генерација што го започна ова“, рече таа по победата.

Патувањето на Родригез ги инспирира жените од сите возрасти, докажувајќи дека убавината не познава граници и дека нечија вредност оди подалеку од физичкиот изглед. Нејзиното учество на претстојниот избор за Мис Универзум Аргентина 2024 дополнително ја нагласува важноста на инклузивноста и застапеноста во индустријата за убавина.
Алехандра ќе се бори и за титулата Мис Универзум Аргентина на 25 мај.

Покрај нејзиното достигнување, Хејди Круз, 47-годишна мајка на две деца, тренер и фитнес експерт, се натпреварува да ја претставува Доминиканската Република на изборот за Мис Универзум во 2024 година.

Претходно, 39-годишната Иранка Апаме Шонауер привлече внимание откако беше избрана за Мис на Германија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *