Сутерен.мк

Ново филмско студио во вселената!

Модулот што е домаќин на филмско студио и спортска арена би можел да биде поврзан со Меѓународната вселенска станица до декември 2024 година. Space Entertainment Enterprise (SEE), која е копродуцент на филмот за Том Круз, кој делумно ќе се снима во вселената, стои зад проектот. Ако и кога SEE-1 е во функција и работи, тој планира да биде домаќин на ТВ и филмски продукции, како и музички настани и некој вид спортови, кои може да се снимаат или да се емитуваат во живо.


Станицата ќе ја изгради Axiom Space, која пред две години доби договор со НАСА за изградба на првиот комерцијален ISS модул. Сè оди добро, SEE-1 ќе биде поврзан со кракот на ISS на Axiom. Планирано е станицата Аксиом да се одвои од ISS во 2028 година со SEE-1 сè уште прикачен.

Дали SEE и Axiom можат да го постигнат својот план, останува да се види. SEE не кажа колку ќе чини објектот. Моментално е фокусиран за собирање средства.
Минатата година, руска екипа за прв пат сними долгометражен фантастичен филм во вселената, победувајќи ги Круз и неговиот режисер Даг Лиман . Тој филм, “The Challenge”, се очекува да излезе оваа година. Во меѓувреме, Круз и Лиман се очекува да го снимаат својот филм на ISS подоцна во 2022 година.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *