Сутерен.мк

Омилените книги на Кијану Ривс

Во кината веќе е „Матрикс: Воскресение“, а со тоа во центарот на вниманието е и главниот актер, Кијану Ривс. Холивудската ѕвезда дури седумдесет отсто од хонорарот од овој филм го донираше на организации кои го истражуваат лечењето на леукемијата и иако, новиот „Матрикс“ не е баш најдоброто од серијалот, Кијану останува на нивото на една вистинска елитна личност: како актер, но и како човек! А ова се дел од неговите омилени книги…

Достоевски

„Господарот на прстените“ – Толкин

„Атлас на облаците“ – Дејвид Мичел

„Грофот Монте Кристо“ – Александар Дима

„Шума над шумите“ – Ричард Пауерс

„Браќа Карамазови“ – Ф. М. Достоевски

„Во потрага по изгубеното време“ – Марсел Пруст

„Записи од подземјето“ – Ф. М. Достоевски

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *