Сутерен.мк

Откриена е двополова пчела!

Во Еквадор, во провинцијата Лос Риос, пронајдена е првата андрогена пчела со карактеристики и на женка и на мажјак!

Инсектот од левата страна има црти на мажјак, а на десната на женка. Односно, десната страна на главата има „голема, цврста вилица, украсена со низа на заби“, карактеристики што се наоѓаат кај женките, а левата страна е сосема спротивна т.е. е на мажјак.

Повеќе на RTVE…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *