Сутерен.мк

Патување низ времето е возможно

Летот на „Ал Нипон Ервејс“ од Токио до Лос Анџелес полета на 1 јануари 2024 година и слета на 31 декември 2023 година.

Имајќи ја предвид големата временска разлика меѓу овие два града, патниците кои биле на летот имаа можност да ја дочекаат Новата година во Токио, а потоа да се вратат на старата и повторно да го дочекаат први јануари на друг континент.

Станува збор за авион кој полетал од Токио во 01:06 часот на 1 јануари, а слетал во Лос Анџелес во 17:12 часот на 31 декември.
Истото се случи и минатата година кога авион од јужнокорејски Сеул полета за Сан Франциско на 1 јануари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *