Сутерен.мк

Пет правила за децата!

Колку и да им оставите наследство, пари и слично, што ќе им обезбеди материјална независност од другите, не можете со сите влијанија на овој свет да ги натерате другите да ги сакаат, ниту почитуваат вашите деца!

Парите се едно, благонаколоноста е сосема нешто друго. Ова се основните нешта на кои треба да ги научите вашите деца.

Ако воопшто ви е до нивната иднина…

Успехот е важен, но не е се! Не е срам да се доживее пораз, тоа е дел од животот. Се разбира, секако дека можат да сметаат на вашата подршка, без разлика на се, нели?!

Образованието и стекнувањето на вештини е многу важно! И обврска на родителите им е да им го објаснат на своите деца нивното значење! Толку.

Да се биде сочуствителен и емотивен не е срамота ни погрешно.

Треба да се биде самостоен!

Мислењето на другите не е пресудно!

Извор: Psychology Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *