Сутерен.мк

Подводен паркинг за велосипеди

Извонредниот проект во Амстердам, Холандија, обезбедува простор за 7 000 тркала и е резултат на четиригодишна изработка, а вреди вкупно 60 милиони евра.
Во Амстердам има приближно 900 000 велосипеди и да се најде место за нивно паркирање е вистински предизвик.

Градските власти се надеваат дека ќе го намалат метежот за паркирање велосипеди, што е вистински проблем во градот, со новите 7 000 паркинг места под централната станица во Амстердам.Велосипедите ќе можат да се паркираат бесплатно до 24 часа, а достапни се и долгорочни евтини опции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *