Сутерен.мк

Подмладете го мозокот

Според когнитивните неуронаучници, мозокот е единствениот орган во телото кој станува се подобар со годините, но нему ме е потребно вежбање. Постојат активности кои се препорачуваат за сочувување на виталноста на мозокот и за зголемување на протокот на енергија во него, а некои од нив се следните…

Читајте! Книги, покрај рецепти за готвење, диети и пилинзи.

Решавајте сложени загатки во друштво!

Играјте пинг – понг!

Шетајте и фантазирајте!

Не ја слушајте само музиката – туку дозволете и да ве „понесе“!

Набљудувајте се себе си и своето влијание врз другите!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *