Сутерен.мк

Прворотка на 70 години!

Јивунбен Рабари од Индија после 45 години брак, на 70-годишна возраст, за прв пат стана мајка!

Со помош на ин-витро оплодувањето таа и нејзиниот сопруг Малдхари (75) го добија своето прво дете, кое е машко.

Нејзиниот доктор, Нареш Банушали,изјавил дека на двојката и било кажано дека не можат да имаат биолошки деца, но тие не сакале да се откажат и започнале со терапија како и многу други, но и многу помлади двојки.

Ова е инаку, многу редок случај на успешна бременост на ваква возраст.

Повеќе на Daily Mail…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *