Сутерен.мк

Предавство

Фејсбук с(р)еќавања…

Предавството не е сива зона. Без разлика на околностите – или си, или не предавник.

****

Единствената рожба на очајот е – предавството.

****

Нема таков очај што е попатетичен од глупавост.

Во секого од нас лежи притаен ѕвер. Разликата е само што нечии се посрамежливи.

****

Македонскиот правопис на колена:
гласај за кого сакаш, исто ти се пишува.

****

Нема пострашно од писател што не си прави муабет сам со себе и новинар, што си прави само со себеси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *