Сутерен.мк

Провокативна, улична уметност!

Џејми Пол Скенлон (JPS) роден е во 1977 година, во близина на Бристол, Велика Британија. Од рана возраст ја покажувал својата креативност, но немал услови потполно да и се посвети на уметноста.

Случајно, во 2009 – та ја посетил изложбата на улична уметност во Бристол и тогаш вели, знаел што да направи за да си ја врати самодовербата. Почнал да црта графити и прави стенсили (шаблони) во соседството, а денес неговите дела можат да се видат на улиците на Норвешка, Шпанија, САД, Велика Британија и Германија, каде што и живее.

Извор…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *