Сутерен.мк

Пронајдена ретка книга од Шарлот Бронте

Славната писателка Шарлот Бронте и нејзините сестри како деца создале серија на минијатурникниги, што во меѓувреме станаа многу барани, но и баеги скапи.

Повеќето од нив се во светските библиотеки и музеи, но една книшка на Шарлот Бронте, последен пат јавноста ја имаше видено во 1916 година, кога била продадена за 520 долари.

Наскоро, минијатурната книга со десет необјавени песни под наслов „Книга на стихови“ ќе се продава на аукција со почетна цена од 1,25 милиони долари.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *